Δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση των εγγραφών – Χρήσιμες πληροφορίες για πρωτοετείς φοιτητές/τριες

Δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση των εγγραφών – Χρήσιμες πληροφορίες για πρωτοετείς φοιτητές/τριες

Αγαπητές νέες φοιτήτριες και αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εισαγωγή σας στο Τμήμα μας και να σας ευχηθούμε καλή αρχή στις σπουδές σας.

Μετά την ολοκλήρωση της προεγγραφής σας μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://eregister.it.minedu.gov.gr/), θα πρέπει να υποβάλετε ηλεκτρονικά τα παρακάτω συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας:

  • Εκτυπωμένη αίτηση εγγραφής από την ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας ( θα την προσκομίσετε με την έναρξη των μαθημάτων).
  • Πιστοποιητικό γέννησης (μόνον για άρρενες για την έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής χρήσης).
  • Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου.

 
Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών, θα πρέπει να υποβάλουν:

  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Τίτλου απόλυσης: απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε.
  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης που έχει εκδοθεί είτε α) από αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου, όπως αυτές συστήνονται κάθε χρόνο, με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, είτε β) από την Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% η οποία συγκροτείται με κοινή υπουργική απόφαση, κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας.

 
Η ολοκλήρωση της εγγραφής όλων των νεοεισαχθέντων φοιτητών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, υποβάλλοντας  τα παραπάνω δικαιολογητικά μέσω της πλατφόρμας preregister.uniwa.gr,  και στο mail της γραμματείας na@uniwa.gr,  από 15 έως και 24 Σεπτεμβρίου 2022. Για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτούνται οι ιδρυματικοί κωδικοί που θα αποσταλούν στους/στις φοιτητές/τριες μέσω SMS ή και e-mail (βάσει των στοιχείων επικοινωνίας που δήλωσαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου), από το Πανεπιστήμιο μας έως την 15η Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση τροποποίησης των ανωτέρω προθεσμιών θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Στοιχεία επικοινωνίας της Γραμματείας του Τμήματος:

Διεύθυνση: Αγ. Σπυρίδωνα

Τηλέφωνο: 2105385310,311

e-mail: na@uniwa.gr

Ώρες κοινού: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 11.00-13.00,
 
Επιπλέον, παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την ομαλή προσαρμογή σας στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου μας:

  • Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/epikairotita/akadimaiko-imerologio/.
  • Οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
  • Ειδικά για το πρώτο εξάμηνο φοίτησης, δεν απαιτείται η υποβολή δήλωσης μαθημάτων.
  • Από το Β’ Εξάμηνο και μέχρι το τέλος των σπουδών σας οι δηλώσεις των μαθημάτων θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά από τους ίδιους τους φοιτητές, μέσω της Πύλης Φοιτητολογίου (https://services.uniwa.gr/ ) με χρήση των προσωπικών σας κωδικών, στην αρχή του εξαμήνου σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από τη Γραμματεία.
  • Οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου έχουν πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών, οι οποίες παρατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/foitites/.
  • Η αίτηση για ακαδημαϊκή ταυτότητα (φοιτητικό πάσο) υποβάλλεται από τους/τις φοιτητές/τριες ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://academicid.minedu.gov.gr/ μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και αφού προηγηθεί η χορήγηση αριθμού μητρώου και ηλεκτρονικών ιδρυματικών κωδικών.
  • Η χορήγηση των συγγραμμάτων πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ. Απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης από τους/τις φοιτητές/τριες στη συγκεκριμένη υπηρεσία (http://eudoxus.gr/) σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από τη Γραμματεία.
  • Για θέματα σίτισης, στέγασης, στεγαστικού επιδόματος οι φοιτητές/τριες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας: https://merimna.uniwa.gr/.
  • Οι φοιτητές φοιτητές/τριες θα πρέπει να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τη Γραμματεία μόνο μέσω των ιδρυματικών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που τους αποδίδονται.